Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2022 | 06:30

Disneys "Herkules"-remake inspireras av... TikTok?

Producenterna Joe och Anthony Russo vet vad som är hett bland kidsen, och utlovar en mer lekfull och "experimentell" spelfilm.
Bröderna Russo är hittills mest kända som regissörerna bakom "Avengers: Infinity War" och "Avengers: Endgame", två av Marvels allra största filmer.
 
Nu skiftar de fokus till en annan slags hjälte, nämligen Herkules som står på tur för en otecknad spelfilm. Halvguden från den animerade filmen från 1997 ska få en nyversion som är "lite mer experimentell i tonen och utförandet", säger Joe Russo till Variety.
 
- Disney vill se vad vi alla kan hitta på som inte bara blir en nytolkning av den animerade filmen.
 
För regin står Guy Ritchie (2019 års "Aladdin"), och genren blir som sist - en kombo av musikal och äventyr. För inspiration har de sneglat på populära appen TikTok:
 
- Det finns frågor om hur man gör om den till en modern musikal. Dagens publik har lärt sig av TikTok, eller hur? Vad är deras förväntningar på hur en musikal ser ut och känns? Det kan bli väldigt kul och det hjälper oss att tänja på gränserna lite grann, tillägger Russo.
 
Många har kanske tyckt att Disneys remakes spelar lite väl säkert och är för lika sina originalfilmer (men Gud förbjude att man ändrar hårfärg på en sjöjungfru, då bryter panik ut på internet). Det ska onekligen bli intressant att se hur Russos och Ritchie gör om populära "Herkules" till en modern TikTok-musikal för en ny generation.
 
Än så länge finns det ingen skådespelare klar för huvudrollen. Vem skulle ni vilja se i rollen som Herkules?
| 3 november 2022 06:30 |