Film

Skribent

Alexander Svensson

13 september 2023 | 19:30

Disney besvarar en av fansens stora frågor om "Lejonkungen" - efter 29 år

Skurken Scar och hans förda politik som styrande makt i Lejonriket utvecklas i en ny serietidning från Disney.
Alla som sett “Lejonkungen” vet att Scar på rätt kort tid lyckades med konststycket att förvandla det paradisaktiga Lejonriket till en deppig ödemark.
 
Generationer av fans har alla ställt sig samma fråga: var Scars dröm att härska över djurrikets motsvarighet till Mordor, eller var han bara fantastiskt dålig på att regera? Och hur i hela friden orsakades så stor förödelse på så kort tid? Nu är svaret äntligen här, i form av en serietidning som Screen Rant uppmärksammat.
 
 
I det senaste numret av serietidningen Disney Villains: Scar så får vi dyka djupt ner i Scars tid som herre på täppan i Lejonriket. Det visar sig (spoiler alert) att Scar helt enkelt skaffade sig en mängd allierade genom att låta dem jaga hur som helst och när de ville. Diverse lejonhonor, en uppsjö gamar och så klart Scars älskade hyenor fick alla jaga allt som rörde sig så länge de stöttade Scar. Det här ska då förklara Lejonrikets förfall.
 
Lejonriket efter en mandatperiod under Scar.
 
Vän av ordning kan visserligen påpeka att varken hyenor eller gamar är särskilt aktiva jägare, utan snarare är asätare, och föredrar att äta rester från andra rovdjurs byten. Men å andra sidan så är det “Lejonkungen” vi pratar om, inte en dokumentär från David Attenborough, så det må vara förlåtet.
 
För alla fans av “Lejonkungen” är det ju roligt att berättelsen fortsätter utvecklas, och förhoppningsvis kan serietidningarna locka nya generationer barn till att se en riktigt bra film.
 
 
| 13 september 2023 19:30 |