Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 mars 2023 | 17:00

Disney utmanar "Mario Kart" med nytt racingspel

Musse Pigg, Kalle Anka, Hercules och Mulan har tagit på sig rallydräkten och gett sig ut på racingbanorna i "Disney Speedstorm".
Genom åren har det kommit mängder av "Mario Kart"-liknande spel som försöker efterapa det framgångsrika konceptet att smälla ihop ett gäng kända figurer i racinggenren, med minst sagt varierat resultat.
 
Nu ger sig en jätte in i leken, då "Disney Speedstorm" släpps med tidig åtkomst den 18 april på Nintendo Switch, Playstation, PC och Xbox. Spelet är utvecklat av Gameloft, som även ligger bakom "Disney Dreamlight Valley".
 
Här kan du tävla i snabba lopp med Disney- och Pixar-karaktärer som Musse Pigg, Kalle Anka, Mulan, Mike Wazowski från "Monsters Inc", Jack Sparrow från "Pirates of the Caribbean" och en hel drös med andra kända ansikten från deras älskade filmer.
 
 
 
"Disney Speedstorm" är gratis att spela, men det går att köpa olika paket som låser upp ytterligare förare och annat innehåll. 
 
Så kallade "free to play"-spel med mängder av mikrotransaktioner lockar egentligen sällan, men det här ser faktiskt ut att vara genuint kul. Det ser väldigt fartfyllt ut, med snygga rallydesigner på de olika kända figurerna.
 
På senare år har Disney verkligen börjat utnyttja spelmediet för att samla sina figurer, som i nämnda "Disney Dreamlight Valley" och mobilspelet "Disney Mirrorverse".
 
Kommer du att testa "Disney Speedstorm"?
| 17 mars 2023 17:00 |