Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 april 2022 | 09:10

Häng med kända figurer i spelet "Disney Dreamlight Valley"

Fiska med Långben, laga mat med Remy från "Ratatouille" och umgås med andra kända figurer i spelet "Disney Dreamlight Valley".
För spelintresserade Disney-fans har det genom åren funnits mängder av titlar att ta del av som "Disney Infinity" och "Kingdom Hearts"-serien, men inget lika matigt som det här verkar.
 
Spelet i fråga heter "Disney Dreamlight Valley" och beskrivs som ett "life-sim adventure" som är inspirerat av "Animal Crossing" och "The Sims" - där du får fiska med Långben, laga mat med Remy från "Ratatouille" och prova klänningar med prinsessor.
 
 
Handlingen utspelar sig i en värld där klassiska Disney- och Pixar-karaktärer en gång levde i harmoni, men som plötsligt täcktes av ett mörker. Här kommer du in i bilden, som ska bli vän med figurerna och ge ljus till landet igen.
 
"När du hjälper dina nya vänner kommer du gradvis att börja ta bort mörkret runt Dreamlight Valley med kraften i din inre magi, vilket resulterar i nya områden med nya karaktärer som öppnar upp för dig att utforska", skriver de.
 
 
Spelet kommer dessutom att uppdateras med nytt innehåll i samband med nya Disney- och Pixar-filmer. Kruxet är att det är ett så kallat "free to play"-spel, som är gratis att spela men kräver att du betalar för att låsa upp innehåll.
 
"Disney Dreamlight Valley" släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch och App Store under 2023.
 
Vilken typ av innehåll hoppas du finns i "Disney Dreamlight Valley"?
| 28 april 2022 09:10 |