Film

Skribent

MovieZine

13 mars 2020 | 20:30

Disney stoppar flera av sina filminspelningar

"Den lilla sjöjungfrun" och Marvel-filmen "Shang-Chi" är Hollywoods senaste offer för coronaviruset.
Corona-pandemin får Walt Disney Studios att stänga ner flera filminspelningar. En av dem är Rob Marshalls remake på "Den lilla sjöjungfrun" som skulle börjat spelas in i London nästa vecka.

Andra produktioner som stoppas enligt Hollywood Reporter är nya "Home Alone" och "Shrunk", Ridley Scotts "The Last Duel", Guillermo del Toros "Nightmare Alley" samt "Peter Pan & Wendy". Marvels "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" har pausat inspelningen i Australien, sedan regissören Destin Daniel Cretton valde att testa och isolera sig själv.

- Vi har inte haft några fall av Covid-19 på våra produktioner, men med tanke på omständigheterna och våra teams bästa, väljer vi att pausa några av våra spelfilmer för en kort period. Vi fortsätter att utvärdera situationen och börjar på nytt så snart det är möjligt, kommenterar Disney.
 
Utbrottet av coronasmittan har också fått Disney att ställa in några av vårens biopremiärer som "Mulan" och "The New Mutants". De kommer att släppas vid ett senare tillfälle.
| 13 mars 2020 20:30 |