Film

Skribent

MovieZine

13 december 2020 | 15:30

Disney Plus höjer priset i Sverige 2021 - så kan du spara pengar

Ett abonnemang kommer kosta 89 kr i månaden från den 23 februari.
Streamingtjänsten Disney+ är fortfarande relativt ny, men planerna för de närmaste åren är minst sagt ambitiösa. 
 
Utbudet kommer att utökas rejält redan under 2021. Bland annat väntar en mängd originalserier från Marvels och Star Wars universum, och stora franchise-filmer som går direkt till streaming. Samtidigt är det dags att höja priset på streamingtjänsten, som bara funnits i Sverige sedan september. 
 
MovieZine var först med att rapportera att svenska Disney+ blir dyrare från den 23 februari:
 
Ett månadsabonnemang att höjas från 69 kr till 89 kr.

Ett årsabonnemang kommer att höjas från 689 kr till 890 kr.
 
Den som är ute i god tid och redo att committa till ett år med Disney+ kan dock spara in en slant. Betalar du månadsvis, eller funderar du på att skaffa tjänsten?
 
Beställ ett årsabonnemang senast den 22 februari, strax innan prishöjningen, så betalar du alltså 689 kr och kan samtidigt ta del av hela 2021 års utbud.

Tolv "lösa" månader för 89 kr per månad kommer kosta sammanlagt 1068 kr. Det finns med andra ord flera hundralappar att spara med ett årsabonnemang.
 
 

Disney+ lanserar Star i Sverige

 
En stor anledning till prishöjningen är Disneys lansering av Star under 2021. Det är en ny kategori som tar plats bredvid Disney, Pixar, Star Wars, Marvel och National Geographic-utbudet i appen.

Star kommer att samla "vuxnare" innehåll så som filmer och tv-serier från 20th Century Fox och FX. Vi kan förmodligen vänta oss filmer som "Alien". "Deadpool", "Apornas planet", "Logan" med mera. På tv-seriefronten förväntar vi oss att se "Modern Family", animerade "Family Guy", "Lost" och mycket mer. Det exakta innehållet meddelas senare.
 
Läs mer om det aktuella utbudet på disneyplus.com.
| 13 december 2020 15:30 |