Skribent

Alexander Kardelo

12 maj 2022 | 09:40

Disney+ har nu 138 miljoner abonnenter världen över

Disneys streamingtjänst slår förväntningarna för årets första kvartal.
Medan Netflix gråter över medlemstapp kan Disney-cheferna vara mer än nöjda över sin tillväxt. 
 
Under årets första kvartal har Disney+ ökat med 7,9 miljoner prenumeranter, vilket ger dem totalt 137,7 miljoner. Det är en ökning med 33% på bara ett år, skriver Variety - och en bra bit över experternas prognoser.
 
Disneys VD Bob Chapek har ambitiösa mål för streamingtjänsten, och hoppas att nästan dubbla antalet tittare under de kommande två åren. Planen är att nå 230-260 miljoner prenumeranter innan slutet av 2024. Det skulle isåfall göra dem större än Netflix, som i skrivande stund räknar med ytterligare medlemstapp under sommaren. 
 
Disney+ har under året hittills lockat tittare med serier som Marvels "Moon Knight" och filmer som Pixars "Röd". I slutet av maj släpps nya Star Wars-äventyret "Obi-Wan Kenobi".
 
 
Netflix är än så länge den största spelaren i streamingkriget, med 221 miljoner betalande prenumeranter världen över. De senaste veckornas negativa publicitet kring tjänsten har dock antytt att streamingjätten nått taket och riskerar att tappa i styrka framöver. Det närmaste året lär vi få se konkurrenter som Disney+, HBO Max, Paramount+ och Prime Video roffa åt sig av deras medlemmar.
| 12 maj 2022 09:40 |