Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 maj 2016 | 08:45

Disney planerar spelfilm av ”Den lilla sjöjungfrun”

Utmanar Universal med en egen version av den klassiska sagan.
Snart har varje animerad Disney-klassiker fått en egen spelfilm. Kort efter att trailern till ”Skönheten och odjuret” med Emma Watson slog Youtube-rekord, berättar Deadline att Disney planerar att filma berättelsen om ”Den lilla sjöjungfrun”.

Men vänta nu, har inte ”Den lilla sjöjungfrun” varit på väg till bioduken under några år nu? Jo, Sofia Coppola var påtänkt att regissera Chloe Grace Moretz i en filmversion hos Universal. Rebecca Thomas tog senare över filmen, som bygger på Hans Christian Andersens saga.

Disney utmanar nu med en egen filmversion och det återstår att se vilken sjöjungfru som hinner först till bioduken. Havet är djupt, så nog finns det plats för två.

Den animerade filmen från 1989 blev startskottet på några mycket framgångsrika år för Walt Disneys animationsstudio, med klassiker som ”Aladdin”, ”Skönheten och odjuret” och ”Lejonkungen” som följde.

Några andra sagofilmer på väg från Disney är bioaktuella ”Alice i Spegellandet”, ”Peter och draken Elliott”, ”Dumbo” och ”Maleficent 2”.

Intresset för Disney-sagor är större än på länge, och på eBay säljs gamla animerade VHS-filmer för helt sjuka belopp.

Nu till den stora frågan: Vem borde spela Ariel, tycker ni?
| 26 maj 2016 08:45 |