Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 juni 2016 | 22:15

Disney planerar ”Indiana Jones”-reboot

Filmserien ska leva vidare även utan Harrison Ford. Men hur?
Äventyraren med piskan har ännu inte gått i pension. Men arvet efter den ikoniske hjälten kommer att leva vidare på bioduken även efter att Harrison Ford lagt hatten på hyllan. På ett eller annat sätt.

Hollywood Reporter hälsade på hos Disneys VD Bob Iger, bland annat för att fråga ut honom om studions planer för Indiana Jones. Sedan de köpte Lucasfilm sitter Disney på rättigheterna till flera intressanta projekt, men har hittills lagt allt krut på nya ”Star Wars”-filmer. 

Frågan är om Indiana Jones kan växa till ett lika stort filmuniversum som Star Wars”?

- Inte som ”Star Wars”, nej. Men vi hoppas… just nu fokuserar vi på en fortsättning, och sedan en slags reboot, säger Iger.

2019 kommer en femte Indiana Jones-film, med Harrison Ford tillbaka i rollen. Är det sen dags att byta ut honom mot en yngre hjälte? Iger svarar:

- Tja, han kommer tillbaka, sedan måste vi fundera på vad som kommer därefter. Det jag menar är, den här blir inte riktigt en reboot. Vi har Harrison Ford som Indiana Jones i filmen. Men vilken riktning ska det ta därefter? Vi har haft samtal om det, men det är inget jag vill gå in på.

Men ja - det blir hur som helst fler än fem filmer i serien:

- Ja. Jag tror inte att det blir i samma skala som ”Star Wars”, men jag ser att det blir fler filmer. Det blir inte bara en engångsgrej.

Steven Spielberg har tidigare sagt att han inte kan tänka sig en annan skådespelare spela Indiana Jones. Kanske är det dags för nya upptäckarsugna förmågor att ta upp stafettpinnen, och döpa om filmserien till ”Indiana Jones Legacy”? Disney får fundera men de kommer säkert på ett sätt att krama ut det mesta ur namnet.
| 22 juni 2016 22:15 |