Film

Skribent

Alexander Svensson

20 april 2024 | 19:00

Disney har idétorka - gör film på bergochdalbanan "Space Mountain"

När fantasin tryter hos Disneycheferna brukar de ta en snabb tur till närmsta Disneyland för inspiration.
När Disney söker efter potentiella box-office-hits är det inte ovanligt att de vänder sig till sina nöjesparker för idéer. Emellanåt går det jättebra (“Pirates of the Caribbean”) och emellanåt går det lite mindre bra (“Haunted Mansion”). Nu är det dags för nästa satsning, och den här gången är det enligt THR attraktionen “Space Mountain” som får äran att gå från åktur till biofilm.
 
Åkattraktionsmässigt är “Space Mountain” en bergochdalbana som byggdes på Walt Disney World Resort i Florida 1975. THR rapporterar att attraktionen saknar samma ikoniska status som till exempel “Pirates of the Caribbean”, och emellanåt tillochmed görs om med “Star Wars”-tema. Därmed lär det finnas ett stort mått kreativ frihet för de manusförfattare som ska skriva den nya filmen.
 
Sagda manusförfattare är dessutom avslöjade. Enligt THR är det duon Josh Applebaum och André Nemec som ska stå för skrivandet. De två är kända för att bland annat ha jobbat på Netflix live-action-adaption av animen “Cowboy Bebop” och Tom Cruises fjärde omöjliga uppdrag, “Mission: Impossible - Ghost Protocol”. Varken regissör eller skådespelare finns dock än så länge kopplade till projektet.
 
Vad tror du, kan “Space Mountain” bli något?
| 20 april 2024 19:00 |