Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2020 | 15:00

Disney har hittat sin Peter Pan och Wendy

Nästa live action-remake kommer från David Lowery, regissören bakom "Peter och draken Elliott".
Det har varit relativt tyst om Disneys planer för en ny "Peter Pan" i några år, men nu är de två viktigaste rollerna på plats.

Variety skriver att nykomlingarna Alexander Molony och Ever Anderson ska spela Peter Pan respektive Wendy Darling. Molony har medverkat i Disney-serien "Claude". Anderson, dotter till Milla Jovovich och Paul W.S. Anderson, spelar närmast Scarlett Johanssons yngre jag i "Black Widow".
 
 
För regin står David Lowery, känd inte minst för sin mysiga tolkning av "Pete's Dragon" ("Peter och draken Elliott") som kom 2016. Filmen utvecklas troligen med en biopremiär i sikte, och kommer följa efter andra Disney-remakes som "Mulan" och kommande "Den lilla sjöjungfrun".
 
 
J.M. Barries klassiska berättelse om den flygande pojken och barnen från Neverland har inspirerat många filmer genom åren. Disneys animerade "Peter Pan" från 1953 är fortfarande den mest framgångsrika. Andra försök har gjorts, så som Steven Spielbergs "Hook" (1991). P.J. Hogans "Peter Pan" (2003) och Joe Wrights "Pan" (2015).
 
I år är regissören Behn Zeitlin tillbaka med en egen variant på sagan, där Wendys historia står i centrum.
| 11 mars 2020 15:00 |