Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 juni 2023 | 20:55

Disney försenar nya Star Wars - så nu får vi två filmer under 2026

Filmjätten har valt att flytta på Star Wars-filmen som skulle släppas i december 2025 till maj 2026.
De nya “Star Wars”-filmerna som presenterades på Star Wars Celebration i april ser nu ut att bli försenade. Precis som med bland annat “Avatar 3” måste Disney planera om i filmkalendern och detta beror bland annat på manusförfattarnas pågående strejk, skriver The Hollywood Reporter.
 
Filmerna som avslöjades i april är dels James Mangolds kommande äventyr, som handlar om hur kraften upptäcktes. Sedan har vi Dave Filonis projekt, som är en ny film med kopplingar till bland annat “The Mandalorian”. Sist ut har vi fortsättningen på Reys saga efter “The Rise of Skywalker” från regissören Sharmeen Obaid-Chinoy. Här återvänder även skådespelaren Daisy Ridley till filmserien.
 
Vi vet inte exakt vilka äventyr som släpps när, men vi vet att en “Star Wars”-film initialt skulle släppas i december 2025 och att den nu har flyttats till maj 2026. Troligtvis handlar detta om Daisy Ridleys film - då den varit under produktion längst. Därefter släpps ytterligare en “Star Wars” under december 2026, och den tredje filmen siktar på premiär under slutet av 2027. För första gången någonsin får vi alltså två nya “Star Wars” samma år. 
 
Just nu upplever Disney en omtumlande period i företagets historia. Förutom att en mängd olika filmer försenas så måste filmjätten även radera material från sin streamingtjänst för att kunna skriva av förluster, och sedan vill man även göra sig av med 7 700 tjänster.
| 13 juni 2023 20:55 |