Film

Skribent

Thomas Linnaeus

4 maj 2023 | 15:15

Star Wars-chefen vill ändra på filmerna - tar inspiration från James Bond

Chefen för Lucasfilm berättar att hon vill ändra på hur och när Star Wars-filmerna ska komma. Istället för att stressa ut dem -  ska filmerna släppas när de är redo.
Det är fyra år sedan vi fick den senaste Star Wars-filmen på bio. Istället har vi fått nya serier såsom “The Mandalorian” och “The Book of Boba”. Men nu blir det ändring på det. I samband med Star Wars Celebration så avslöjade Lucasfilm att tre nya Star Wars-filmer är på gång.
 
Chefen för Lucasfilm, Kathleen Kennedy, har nu intervjuats av Empire och hon vill ändra på det klassiska Star Wars-formatet. Kennedy berättar att hon istället vill ta inspiration från en filmserie som handlar om en viss agent med 007 som agentnummer:
 
- Jag tar ofta upp Bond. De kommer var tredje eller vart fjärde år och det finns inte den här pressen att känna att man måste ha en ny film varje år. Jag känner att det här är väldigt viktigt för Star Wars. Vi måste göra filmsläppen till mer av ett event.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Daisy Ridley, Kathleen Kennedy och regissören Sharmeen Obaid-Chinoy.
 
Men har Lucasfilm bråttom med att göra och släppa dessa filmer? Nej, inte alls:
 
- Det enkla svaret är, ingenting kommer troligtvis förrän åtminstone 2025. Det är mycket bättre att säga sanningen. Vi kommer att göra dessa filmer när de är redo att göras, och släppa dem när de är redo att släppas, fortsätter Kennedy.
 
Filmerna som utannonserades på Star Wars Celebration är tre fristående projekt. Först ut har vi James Mangolds kommande projekt, som handlar om den första jedin och hur kraften upptäcktes. Handlingen kommer att utspela sig 25 000 år innan Anakin föddes.
 
Därefter kommer Dave Filoni att fortsätta på “The Mandalorian” och göra en film som handlar om karaktärerna från den tiden. Sist ut är Sharmeen Obaid-Chinoys film som fortsätter Reys saga, 15 år efter “The Rise of Skywalker”.
 
Borde man ändra på formatet för “Star Wars” eller ska man fortsätta köra på samma spår?
| 4 maj 2023 15:15 |