Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 februari 2023 | 23:05

Disney bekräftar: ”Frost 3” och ”Toy Story 5” är på väg

Samtidigt ska företaget sparka 7000 personer för att spara in 60 miljarder kronor.
Disney kommer med både goda och dåliga nyheter i sin kvartalsrapport.
 
Det som lär glädja femåringarna där hemma är att det är dags för uppföljare för några av studions populäraste filmer. De animerade filmerna ”Frost”, ”Toy Story” och ”Zootropolis” får alla varsitt nytt kapitel.
 
- Vi kommer snart kunna berätta mer om dessa produktioner, men det är ett bra exempel på hur vi lutar oss mer mot våra starka varumärken och franchiser, sade VD:n Bob Iger.
 
"Frost" från 2013 är en av Walt Disney Studios allra mest framgångsrika animerade filmer, och "Toy Story" har blivit Pixars stora flaggskepps-serie med fyra filmer på 25 år. "Zootropolis" från 2016 var dessutom en trevlig överraskning och man har tidigare utlovat två uppföljare för den.
 
 

7000 Disney-anställda får sparken

 
I samma veva meddelar man att 5,5 miljarder dollar, eller närmare 60 miljarder kronor, ska sparas in över hela Disney-koncernen. Det innebär att 7000 anställda mister jobbet, skriver Deadline. Det är ungefär 3 procent av bolagets globala personalstyrka på 220 000.
 
- Jag har enorm respekt och uppskattning för våra dedikerade anställda världen över. Det här är inget lätt beslut, kommenterar Iger.
| 8 februari 2023 23:05 |