Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 februari 2024 | 09:30

90-årige Michael Caines sista film släpps nu i Sverige

Idag är det digitalpremiär för "The Great Escaper".
Efter en karriär som sträcker sig över åtta årtionden bestämde sig den brittiske skådespelaren Michael Caine till slut för att pensionera sig. Trist, förstås, men välförtjänt.
 
I det verklighetsbaserade dramat ”The Great Escaper” spelar Michael Caine rollen som Bernard Jordan, en krigsveteran från andra världskriget. Det är 70 år sedan D-dagen i Normandie och Bernard planerar en flykt från sitt äldreboende för att kunna närvara vid en minnestund.
 
Filmen fick ett positivt mottagande och enligt skådespelaren spelade det en roll i beslutet att pensionera sig, berättade Michael Caine i en intervju med BBC i höstas:
 
"Jag fortsätter säga att jag ska gå i pension, men det gör jag nu, för jag har haft en film där jag spelade huvudrollen och den har fått otroliga recensioner. De enda roller jag kan få nu är gamla män, 90-åriga män, ja, kanske 85, och jag tänkte att jag lika gärna kan avsluta med allt detta. Jag har fått underbara recensioner. Vad kan jag göra för att slå det här?"
 
Tyvärr gick Michael Caines sista film aldrig upp på svenska biografer, men från och med idag den 19 februari kan du köpa den digitalt på Viaplay.
 
 

Läs också: Vi mister en legend - 90-åriga Michael Caine går i pension

 
| 19 februari 2024 09:30 |