Film

Skribent

MovieZine

21 mars 2024 | 04:00

Årets romcom? Den oväntade biosuccén med Sydney Sweeney finns nu att se hemma

Sydney Sweeney och Glen Powell stal publikens hjärtan.
Stjärnskottet Sydney Sweeney ("Euphoria") och hunken Glen Powell ("Top Gun: Maverick") är två av Hollywoods hetaste skådespelare just nu. Därför var det något av ett genidrag att para ihop dem i en romantisk komedi, där de får käbbla mot varann och sen bli kära - precis som sig bör i denna genre.
 
De spelar Bea och Ben, vars heta passion efter en otrolig dejt omvandlas snart till iskall stämning. Men när de bjuds in till samma bröllop i Australien bestämmer de sig för att åka - och låtsas vara ett par.
 
Kärleksfilmer har haft det kämpigt på senare år. Oftast går de direkt till en streamingtjänst utan att få alltför mycket kärlek. Men "Anyone But You" har lyckats mot alla odds att vinna publikens hjärtan. Biointäkterna på 214 miljoner dollar globalt gör den till en av årets mest inkomstbringande filmer hittills. Samtidigt som tittarnas betyg på sajten Rotten Tomatoes ligger på höga 87% trevliga omdömen och vittnar om en riktig publikfriare.
 
Kritikerna blev inte lika lätt charmade: MovieZines Katarina Emgård skriver i sin recension att "varken karaktärer eller humorn är särskilt uppdaterad". Betyget hamnade på en sval 2:a.
 
Gör din egen bedömning när en av årets stora bioframgångar nu landar på VOD. "Anyone But You" finns att hyra och köpa på SF Anytime och liknande digitala tjänster.
 
Se 9 minuter ur filmen här nedan:
 
| 21 mars 2024 04:00 |