TRAILER

Skribent

MovieZine

14 september 2023 | 08:55

DiCaprio är ute efter hämnd: Se en intensiv trailer till höstens stora kriminaldrama

Ta en närmare titt på "Killers of the Flower Moon" i regi av Martin Scorsese. Biopremiär 20 oktober.
En av höstens mest efterlängtade filmer är Martin Scorseses "Killers of the Flower Moon". Mästerregissören bakom "Maffiabröder" och "The Wolf of Wall Street" bjuder sin publik på ett mäktigt drama på över tre timmar - en av hans allra längsta filmer!
 
Huvudrollerna spelas av Leonardo DiCaprio, Robert De Niro och Lily Gladstone ("Billions", "First Cow"), och i den nya trailern får vi en närmare titt på det mörka kriminaldramat som bygger på verkliga händelser. DiCaprios intensitet lyser igenom även i de här få klippen - det här kan bli en av hans allra bästa roller:
 
 
I början av 1900-talet innebar oljan en förmögenhet för Osage-folket, som över en natt blev några av världens rikaste människor. Ursprungsbefolkningens rikedomar lockade omedelbart till sig vita inkräktare, som manipulerade, utpressade och stal så mycket Osage-pengar som möjligt innan de tog till mord.
 
"Killers of the Flower Moon" bygger på en sann historia och berättas genom den osannolika romansen mellan Ernest Burkhart (DiCaprio) och Mollie Kyle (Gladstone). Apple beskriver filmen som "en episk västernsaga".
 
 
MovieZine har den första svenska recensionen av "Killers of the Flower Moon", från filmfestivalen i Cannes i våras:
 
"Ett mäktigt och många sätt klassiskt Scorsese-verk. Det handlar om manipulation, korruption och spridande våldsepidemier som förpestar våra samhällen. Men i kärnan finns också ett drama om kärlek, och om tillit, men även svek", skriver Jonna Vanhatalo.
 
"Killers of the Flower Moon" får biopremiär den 20 oktober, och släpps vid senare tillfälle på streaming på Apple TV+.
| 14 september 2023 08:55 |