Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 februari 2023 | 07:40

Spännande nya detaljer kring "Avatar"-uppföljarna, direkt från producenten

Vad ska "Avatar 3" handla om? Filmernas producent Jon Landau avslöjar mer om det hotfulla Askfolket, tidshoppet och Neytiris besök på Jorden.
Med mer än 2,1 miljarder dollar i biokassan är "Avatar: The Way of Water" en av tidernas största filmsuccéer. Och det bara sju veckor efter premiären.
 
Publiken får visst inte nog av James Camerons vackra fantasyvärld, och som tur är ska det bli många fler. Ytterligare tre filmer är planerade fram till år 2028. I en ny intervju med Empire avslöjar producenten Jon Landau lite mer av vad som väntar för Jake Sully och det blå folket.
 
 

Oona Chaplin leder ny eld-klan i ”Avatar 3”

 
James Cameron har redan berättat om att varje uppföljare ska ta oss till nya platser och presentera nya kulturer. I tredje ”Avatar” möter vi en hotfull klan som kallas Ash People. ”En aggressiv, vulkanisk ras” enligt Empire som talat med producenten Jon Landau.
 
- Det finns goda och det finns onda människor. Samma sak på Na’vi’sidan. Oftast ser folk inte sig själva som onda. Vad får dem att utvecklas till något vi uppfattar som ont? Det kan finnas faktorer vi inte känner till.
 
Askfolkets ledare spelas av Oona Chaplin, barnbarn till Charlie Chaplin och känd från bland annat ”Game of Thrones”.
 
 

Tidshopp i ”Avatar 4”

 
I intervjun med Empire bekräftas också ett stort tidshopp mellan ”Avatar 3” och ”Avatar 4”. Gissningsvis kommer tidshoppet att låta Jake Sullys barn bli äldre. Det är nu fem år sen kidsen spelade in sina roller för ”Avatar: The Way of Water”.
 
 

”Avatar 5” utspelas delvis på Jorden

 
Sen tidigare är det känt att femte ”Avatar”-filmen kommer ta handlingen till vår planet. Vi har redan fått veta att Jorden är döende i ”Avatar”-filmerna, och att RDA försöker kolonisera Pandora som ett nytt hem åt människorna. När Neytiri kommer till Jorden blir det en ögonöppnare såväl för henne som för publiken.
 
- Överbefolkning och förbrukning av våra naturresurser gör livet svårare för ”Avatar”-versionen av Jorden, säger producenten Jon Landau.
 
- Men vi vill inte måla upp en dyster bild av vart vår värld är på väg. Filmerna presenterar idén om att vi kan ändra kursen.
| 3 februari 2023 07:40 |