Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 december 2022 | 09:00

"Avatar 5" kommer utspela sig på Jorden

En av James Camerons planerade uppföljare lämnar Pandora för Jorden.
Nästa vecka lanseras äntligen "Avatar: The Way of Water" på bio, och under den pågående pressturnén har filmskaparna bjudit på en del spännande detaljer om sina framtida planer.
 
Enligt producenten Jon Landau ska en av de kommande filmerna lämna planeten Pandora för Jorden. (Förutsatt att "Avatar 2" och "Avatar 3" blir framgångsrika.)
 
- I den femte filmen finns en del av berättelsen där vi besöker Jorden. Det handlar om att öppna folk ögon, öppna Neytiris ögon, för vad som finns på Jorden.
 
- Jorden representeras inte bara av (organisationen) RDA. Du definieras av de val du gör i livet, så alla människor är inte onda. Alla Na'vi är inte goda. Och så är fallet här på Jorden. Och vi vill att Neytiri ska få inse det.
 
 

De läckta "Avatar"-titlarna är fel

 
I sin intervju med Gizmodo berättar Landau också att eventuella rykten om kommande filmtitlar är fel. Det var hösten 2018 som BBC avslöjade fyra potentiella titlar där "Avatar: The Way of Water" visade sig vara korrekt. Enligt dem skulle film nr 5 få heta "Avatar: The Quest for Eywa".
 
- Vi har bestämt titlar. Men lita inte på vad ni har läst där ute, svarar han.
 
"Avatar: The Way of Water" får svensk premiär 14 december. "Avatar 3" släpps vintern 2024. Film nummer 4 och 5 har ännu inte fått grönt ljus. 
| 9 december 2022 09:00 |