Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 juli 2021 | 09:26

Det vackra spelet "Kena: Bridge of Spirits" flyttas fram en månad

Det Pixar-snygga spelet "Kena Bridge of Spirits" försenas med en månad.
Det Pixar-doftande äventyret "Kena: Bridge of Spirits" skulle från början släppas redan i våras, men flyttades fram till augusti.
 
Nu meddelar utvecklarna Ember Lab att spelet försenas en månad till, till den 21 september. 
 
- Teamet har jobbat väldigt hårt och vi känner att den extra tiden är kritisk för att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen. Vi vet att många är ivriga att få spela och vi uppskattar ert tålamod, medan vi fortsätter att jobba med att leverera den bästa versionen av "Kena", skriver de på Twitter. 
 
 
Berättelsen handlar om Kena, som är en ledsagare för andar, som ger sig ut på ett äventyr för att hitta en övergiven by där ett heligt bergstempel ska finnas. På vägen samlar hon på sig små andar som kallas Rot, vars funktion är att bryta ner döda och ruttnande föremål, som du måste använda dig av för att manipulera omgivningen och kämpa mot ondskefulla andar.
 
 
Spelet är utvecklat av Ember Lab, som tidigare gjort animerade reklamfilmer och liknande. För några år sedan gjorde de en viral "The Legend of Zelda"-kortfilm som i dagsläget har över 10 miljoner visningar. Efter den succén kände de att ett spelutveckling var nästa naturliga steg för studion.
 
Rent grafiskt påminner det väldigt mycket om en Pixar- eller Disney-film, med sin läckra och färgglada grafik. Personligen är det här ett av spelen jag ser fram emot allra mest just nu, med den lummiga stämningen och vackra grafiken. 
 
"Kena: Bridge of Spirits" släpps alltså till Playstation 4, Playstation 5 och PC den 21 september. 
 
Ser du fram emot spelet? 
 
| 29 juli 2021 09:26 |