Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2024 | 13:30

Det tog 20 år att hitta rätt manus för "Snuten i Hollywood: Axel F"

Helt seriöst... det kan väl inte vara så svårt?
Axel Foley är tillbaka i tjänst, och av allt att döma var det ett efterlängtat återseende. Den nya "Snuten i Hollywood"-filmen toppar Netflix lista och MovieZines positiva recension blev populär bland våra läsare. Inte så förvånande. Eddie Murphys ikoniska, kaxiga polis väcker nostalgiska minnen hos många filmfans av en viss generation.
 
Mer förvånande är kanske att den här filmen dröjde 30 år, och i åtminstone 20 år har man försökt hitta rätt story. Det berättar manusförfattaren Will Beall, som lyckades där ungefär ett halvdussin andra gick bet. Filmen låg och stekte i det så kallade "development hell" bra länge innan Beall fann de rätta ingredienserna.
 
- Det finns få perfekta filmer där jag inte skulle vilja ändra på något. "Snuten i Hollywood" från 1984 är en sådan. Så jag kom in som ett stort fan, och det är nog en viktig del, säger han till The Wrap.
 
Det andra viktiga var att hedra filmserien med respekt, men också möta och överträffa publikens förväntningar.
 
- Det finns vissa måsten som ska vara med i en sådan film. Saker som tittarna kräver. Tricket är att komma på hur man ger dem vad de vill ha, och ibland också vända på det helt. Det var uppdraget.
 
Will Beall medger att det var otäckt att pitcha sina idéer för stjärnan, Eddie Murphy. Han hade dock ett enda önskemål:
 
- Eddie var toppen, han stöttade mig. Det första han sa var "skriv en riktig polishistoria åt mig. Du behöver inte skriva mina skämt, gör mig inte töntig, skriv bara en riktigt häftig snuthistoria".
 
- Och det fanns inte en chans att Eddie eller Jerry (Bruckheimer) ville göra den här filmen utan Rosewood och Taggart ombord, tillägger han.
 
"Snuten i Hollywood: Axel F" streamar nu på Netflix.
 
| 5 juli 2024 13:30 |