Serie

Skribent

Alexander Kardelo

19 juli 2022 | 17:35

"Det som göms i snö" får en amerikansk remake

TV-serien med Robert Gustafsson har blivit kritikerrosad. Nu gör filmskaparen Joe Berlinger en amerikansk version.
Ännu en svensk deckare går på export. Deadline rapporterar att kriminalserien "Det som göms i snö" med Robert Gustafsson ska få en amerikansk version. Regissören är Joe Berlinger, känd för en rad uppmärksammade true crime-dokumentärer samt Ted Bundy-filmen "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile".
 
"Det som göms i snö" följer polisarbetet kring gamla olösta fall. De två säsongerna som hittills har producerats har blivit stora tittarframgångar för Kanal 5 och Viaplay. Serien bygger på en idé av Leif GW Persson, vars kommissarie Bäckström tidigare har blivit en (kortlivad) amerikansk serie.
 
MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg är en av dem som hyllat originalet, och är nu positiv till en nyinspelning:
 
- Det är en av få svenska tv-serier som lyckas göra något ”nytt” i en annars ganska uttjatad genre. Faktumet att man aktivt har tänkt på att de flesta poliser aldrig avlossar sitt vapen under sina år i tjänst, utan att spänningen oftast hittas på andra sätt. Om någon distributör som HBO, Showtime eller FX plockar upp den så kan det nog bli riktigt bra med en påkostad remake också - men den är egentligen bra nog redan nu och man bör definitivt ge Robert Gustafssons version av serien en chans.
 
"Det som göms i snö" visas internationellt under titeln "The Truth Will Out", vilket också kan bli titeln på den nya, engelskspråkiga serien. Endemol Shine North America producerar - men det är ännu oklart vilken streamingtjänst som kommer visa den.
| 19 juli 2022 17:35 |