Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 september 2016 | 08:20

Det ska "Avatar"-uppföljarna handla om

”Avatar”-uppföljarna blir en familjesaga. Det avslöjar James Cameron i en ny intervju.
- Handlingen i uppföljarna följer egentligen Jake och Neytiri och deras barn. Det är mer av en familjesaga om kampen mot människorna, säger regissören.

Tidigare rykten har sagt att Jake (Sam Worthington) skulle gifta sig med Neytiri (Zoe Saldana) och bli stammens nye ledare. Filmerna skulle till viss del följa kriget mot människorna, något som riskerar att splittra deras familj. Och det låter nu som att dessa rykten inte var helt långt från sanningen.

När James Cameron talar med Variety är det för att marknadsföra ”Toruk”, en ny Cirque du Soleil-show som samtidigt är en slags prequel till ”Avatar”. Showen turnerar just nu runt om i USA. 

Världens biopublik får dock vänta till julen 2018 för mer ”Avatar”. Då är tvåan planerad för premiär. Datumet har dock ändrats några gånger, och är inte helt spikat än enligt Cameron som säger:

- Vi har inte flyttat målet än, men vi gör det om det blir nödvändigt. Det viktiga är inte för mig när första filmen släpps, utan att de kommer regelbundet. Jag vill att de ska släppas så nära varandra som möjligt. Om vi lovar att de ska släppas årligen till jul, så vill jag vara säker på att vi kan hålla det löftet.

Tanken just nu är att släppa ”Avatar 2” i december 2018, ”Avatar 3” år 2020, ”Avatar 4” år 2022 och ”Avatar 5” år 2023.
| 8 september 2016 08:20 |