Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2017 | 10:30

Det ser riktigt mörkt ut för Neill Blomkamps ”Alien 5”

Håll inte tummarna för att ”Alien 5” någonsin blir av. Regissören Neill Blomkamp meddelar nu att chansen är liten.
Ända sedan Blomkamp (”District 9”, "Elysium", ”Chappie”) började jobba på projektet har fans fått upp peppen. Skisserna som regissören visade upp lovade oss att Sigourney Weavers hårding Ripley och Michael Biehns karaktär Hicks skulle återvända. Filmen ryktades också bli en fortsättning på Ridley Scotts ”Alien” och James Camerons ”Aliens”, och därmed ignorera allt som hände i de två sämre uppföljarna. 

Men som sagt. Shit happens. Med ett ord dödar Blomkamp våra förhoppningar på Twitter:



Det är inte lätt att veta vad som skett, Hollywood-fabriken jobbar på märkliga sätt ibland. Troligtvis är det Ridley Scott själv som satt käppar i hjulet för ”Alien 5”, med sina allt mer ambitiösa planer för ”Alien”-prequels. 

I vår kommer Scotts ”Alien: Covenant”, uppföljaren till ”Prometheus” från 2012. Och det planeras minst två filmer till som ska slinka in i tidslinjen före händelserna i klassikern ”Alien” från 1979. Möjligtvis vill 20th Century Fox inte förvirra publiken med flera ”Alien”-filmer samtidigt. (Det funkar ju å andra sidan bra för Lucasfilm och ”Star Wars”.)

En franchise som ”Alien” kommer dock inte att dö ut i första taget. Om Ridley Scott lyckas väcka nytt intresse för sina utomjordiska monster, dröjer det kanske inte många år innan Ripleys historia får en fortsättning och avslut i en ”Alien 5”. Är Blomkamp fortfarande kvar då? Låt oss hoppas på det.

Se trailern till "Alien: Covenant" som kommer på bio 19 maj:



Vad ser ni hellre - "Alien 5" från Blomkamp eller fler prequels från Scott? Kommentera nedan.
| 24 januari 2017 10:30 |