Film

Skribent

Victoria Machmudov

23 juli 2013 | 23:01

Det ser mörkt ut för "The Lone Ranger 2"

Om det blir en fortsättning är i dagsläget osäkert. Verbinski bekräftar att allt hänger på den europeiska publikens mottagande.

Det var en nedstämd Gore Verbinski som mötte journalisterna under gårdagens pressdag för "The Lone Ranger" i London. "The Lone Ranger" skulle bli sommarens blockbuster men efter den amerikanska premiären kunde experter snabbt konstatera att filmen, vars budget legat på 225 miljoner dollar, var en box office-flopp.

Regissören som tidigare arbetat med Disney på de tre första filmerna i "Pirates of the Caribbean"-serien uttryckte sin besvikelse över besökssiffrorna i hemlandet:

- Det gör ont. Det är ungefär som att någon har tänt eld på en. Jag känner verkligen att vi arbetade hårt och jag är väldigt stolt över den här filmen. Det är en galen bransch och jag tror ingen förväntade sig det här. Det var som en spark i huvudet.

Om studion är villiga att satsa på en uppföljare återstår att se. Verbinskis nästa projekt sägs vara en filmatisering av Guy Delisles serieroman "Pyongyang".

| 23 juli 2013 23:01 |