Film

Skribent

Anders Eklöf

9 maj 2021 | 18:50

En helt ny "Dragon Ball"-film har premiär nästa år

Den japanska serien som introducerade många västerlänningar till manga får snart en helt ny film, skriven av skaparen Akira Toriyama.
Förutom "Sailor Moon" och "Pokémon" var helt klart mangaserien "Dragon Ball" (1984-1995) av Akira Toriyama en av anledningarna till att de japanska serierna fick ett rejält fotfäste i Sverige i början av 2000-talet. 
 
Trots att böckerna blev något av en succé för förlaget Bonnier Carlsen sändes aldrig tv-serien här, men franchisen har ändå behållt en trogen fanskara genom åren.
 
 
För några år sedan fick dock franchisen en återuppväckelse med filmen "Dragon Ball Z: Battle of the Gods", som följdes av "Dragon Ball Z: Ressurrection F" och "Dragon Ball Super: Broly", samt tv-serien "Dragon Ball Super". 
 
Nu meddelar Toei Animation att de jobbar på en helt ny film, som har premiär någon gång under 2022. 
 
Ff3e43cc093ec39a219ecdd35127383c akira toriyama message to fans 720x378
 
Akira Toriyama, som ligger bakom serien, skriver att vi ska förvänta oss "extrema och underhållande strider, som kan innehålla en oväntad karaktär". Han menar även att den kommer besöka "outforskade territorium när det gäller den visuella estetiken för att ge publiken en fantastisk åktur". 
 
Som ett långvarit fan av både mangan och tv-serien ser jag verkligen fram emot detta, då den senaste filmen "Dragon Ball Super: Broly" var ett enormt underhållande spektakel som jag önskar hade gått på bio även här i Sverige. Filmen tjänade in över 120 miljoner dollar över hela världen, så jag tycker väl att det borde finnas publik även här. 
 
 
"Dragon Ball" började i den japanska serietidningen Shonen Jump 1984 och blev snabbt en enorm succé. Här får vi följa berättelsen om pojken Son Goku, hans kamp mot olika ondskefulla figurer och även se honom bli vuxen och få barn.
 
Serien var till en början löst baserad på den kinesiska romanen "Färden till västern" från 1592, men blev suggestivt en helt egen berättelse. 
 
Vad tycker du om "Dragon Ball"? Ser du fram emot den kommande filmen? 
| 9 maj 2021 18:50 |