Film

Skribent

Anders Eklöf

7 maj 2021 | 11:32

"Pretty Guardian Sailor Moon Eternal" kommer till Netflix

"Månkraft, förvandla mig!" I sommar har den senaste Sailor Moon-filmen premiär på Netflix.
"Jag ska straffa dig, i Månens namn", som hjältinnan Sailor Moon ropade i den klassiska tv-serien, som introducerade manga och anime till många här i Sverige på 90-talet. 
 
Sedan dess har en en remake av berättelsen om den 14-åriga flickan Annie Tsukino, som förvandlas till den glamourösa hjältinnan Sailor Moon och kämpar mot mörkrets krafter, kallad "Sailor Moon Crystal" gått sedan 2014. 
 
Nyligen meddelade Netflix att den senaste filmen, "Pretty Guardian Sailor Moon Eternal", har internationell premiär på streamingtjänsten den 3 juni. Ta en titt på trailern. 
 
 
Filmen är en fortsättning på "Sailor Moon Crystal" och handlar om att en mörk kraft styrd av en mystisk cirkustrupp har tagit över planeten. Det är alltså upp till Sailor Moon och hennes vänner att återförenas för att besegra skurkarna och återinföra ljuset till världen. 
 
 
Nyheten gör nog många Sailor Moon-fans glada, men jag kan tycka att det är lite märkligt att de inte passar på att även erbjuda "Sailor Moon Crystal" eller den klassiska 90-talsserien på samma gång. Förmodligen handlar det om rättigheter, men Netflix borde väl ha både råd och vilja att få tag på dem? 
 
Aja, vi får nöja oss med att titta på det riktigt svängiga introt. 
 
 
Kommer du titta på "Pretty Guardian Sailor Moon"? Tittade på serien från 90-talet? 
| 7 maj 2021 11:32 |