Spel

Skribent

Vanja Tomin

30 januari 2023 | 23:59

Det kommer bli enklare att få tag på en Playstation 5 i år

Goda nyheter för er som ännu inte lyckats få tag på den vita rackaren än.
Äntligen verkar situationen med brist på konsoler löst sig. Playstation meddelade idag på Twitter att det kommer bli lättare att få tag på en Playstation 5 under kommande året.
 
Det är ingen hemlighet att Playstation-konsolen har varit svår att få tag på tidigare. Efter att Playstation 5 släpptes år 2020 var den svår att få tag på på grund av en rad lagerrelaterade problem samt brist på komponentdelar. 
 
Den 5 januari skrev vi om hur försäljningen av Playstation 5 nått 30 miljoner exemplar, vilket också innebär att Sony närmar sig en tredjedel av sitt försäljningsmål.
 
 
Det officiella PlayStation-kontot på Twitter skriver: "Det ska bli lättare att hitta en Playstation 5 från och med i år. Tack för ert tålamod." Enligt tweeten har även en ny tv-reklamen släppts för att fira det faktum att fler människor kommer att kunna få tag på en Playstation 5 från och med i år.
 
 
Det är något surrealistiskt och ironiskt att branschen kommit till den punkt att vi firar möjligheten att få tag på en konsol som är drygt två år gammal. Detta om något visar hur skör och beroende konsolförsäljningen är av olika faktorer. Vi får hoppas att situationer som detta inte upprepas med framtida konsoler. 
 

Annons: Beställ din PS5 hos Webhallen från 7290 kr

 
Är du eller någon du känner fortfarande på jakt efter en Playstation 5?
| 30 januari 2023 23:59 |