Spel

Skribent

Vanja Tomin

5 januari 2023 | 20:00

Playstation 5 har hittills sålts i 30 miljoner exemplar

Sägs bero främst på ökad tillgänglighet av konsolen.
I början av sommaren skrev vi om lanseringen av nya Playstation Plus och dess upplägg med tre olika nivåer. I november 2022 meddelade Sony i sin senaste resultatrapport att Playstation Plus tappade nästan 2 miljoner prenumeranter mellan juli och september år 2022.
 
Sony uppger nu att den populära konsolen nu sålts i över 30 miljoner exemplar, detta meddelar VGC.com idag. Milstolpen delades under en CES-visning på onsdagen, ett av de större tekniska eventmässor där företag, tillverkare och leverantörer av hårdvara inom konsumentteknik visar upp nytt innehåll och delar nyheter.
 
Det framkom att det nu har skickat minst 10,7 miljoner enheter till återförsäljare, vilket är den data som Sony brukar dela med sig av, under Sonys nuvarande räkenskapsår, som slutar den 31 mars 2023. Värt att notera är att siffrorna för levererade varor vanligtvis är högre än siffrorna för sålda varor.
 
 
Mål för försäljningen för året är 18 miljoner enheter, en siffra som man höll fast vid i det senaste försäljningsresultatet som offentliggjordes i november. Vilket gör att man har nu knappt tre månader på sig att hitta upp till 7,3 miljoner enheter för att uppnå detta mål, även om det verkliga antalet enheter som krävs troligen är lägre.
 
 
Under gårdagens CES-visning hävdades det att december var Playstation 5:s största försäljningsmånad hittills,  och att den ökade tillgängligheten innebär att fler konsumenter nu kan köpa konsolen. 
 
Sony har tidigare sagt att man siktar på att leverera 23 miljoner Playstation 5-konsoler under nästa räkenskapsår, som börjar i april 2023, vilket skulle placera den nyare konsolen före Playstation 4 i samma skede av dess försäljningscykel.
 
Det levererades 3,3 miljoner Playstation 5-enheter under juli, augusti och september 2022, något företaget  meddelade i november, vilket är exakt samma siffra som under samma period förra året. Sony har sagt att försäljningen av Playstation 5 går som planerat och att man tror att det fortfarande går att nå sitt försäljningsmål på 18 miljoner exemplar. Företaget hävdade att de tillverkade 6,5 miljoner konsoler under andra kvartalet.
 
Tror du att försäljningen av Playstation 5 kommer fortsatt gå bra?
| 5 januari 2023 20:00 |