Spel

Skribent

Vanja Tomin

30 mars 2022 | 11:00

Spider-Man kommer till Playstation Plus Extra och Premium

Sony presenterar äntligen sin nya speltjänst som lanseras i juni och erbjuder hundratals spel till ett fast pris, bland annat Spider-Man och många andra spännande titlar.
Efter flera månader med rykten och antydningar, annonserade Sony under tisdagen att deras nya speltjänst lanseras i juni i år. Det som tidigare omnämndes som "Spartacus" kommer i framtiden bara att heta PlayStation Plus, och kommer i praktiken att vara en sammanslagning av dagens befintliga PlayStation Plus och PlayStation Now.
 

Konkurrent till Game Pass

 
På många sätt kommer det bli en direkt konkurrent till Microsofts populära Game Pass, som gör att man kan prenumera på hundratals olika spel till ett fast månadspris. Det ger även tillgång till nya spel från företagets egna spelstudior från releasedatum. Sonys tjänst ser i nuläget inte lika generös ut men erbjuder upp till 700 spel och flexibla betalmetoder. 
 
 

Stora speltitlar bekräftade

 
Ett flertal speltitlar är bekräftade att släppas vid lansering; "Death Stranding", "Marvel's Spider-Man", "Marvel's Spider-Man: Miles Morales", "Mortal Kobat 11" och "Returnal". Sony säger att de arbetar nära sina spelutvecklare och tredepartspartners för att kunna erbjuda de bästa spelupplevelserna och ska hålla sitt spelbibliotek uppdaterat regelbundet. Ytterligare information kommer längre fram om fler speltitlar.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Tre nivåer

 
 Den nya speltjänsten lanseras i juni och erbjuder tre olika prisnivåer. 
 
Playstation Plus Essential: 
 
8,99 per månad / € 24,99 kvartalsvis / € 59,99 per år
 
Samma fördelar som PlayStation Plus-medlemmar får idag; två nedladdningsbara spel varje månad, exklusiva rabatter, molnlagring för sparade spel och multiplayerfunktion online. Det finns inga ändringar på denna nivå för befintliga PlayStation Plus-medlemmar och kostnaden blir den samma.
 
PlayStation Plus Extra:
 
€ 13,99 per månad / € 39,99 kvartalsvis / € 99,99 per år
 
Samtliga fördelar som PlayStation Plus Essential och 400 av de mest populära spelen till PlayStation 4 och PlayStation 5.
 
PlayStation Plus Premium:
 
16,99 per månad / € 49,99 kvartalsvis / € 119,99 per år
 
Samtliga fördelar från Playstation Plus Essential och PlayStation Plus Extra. Ytterligare 340 spel, spel till PlayStation 3 via streaming från molntjänst, nedladdning och streaming bland ett urval av klassiska spel till PlayStation, PlayStation 2 och PSP samt tidsbegränsade speldemos med möjlighet att prova ett nytt spel innan köp.
 
Vilket spel till PlayStation Plus ser du mest fram emot?
| 30 mars 2022 11:00 |