Film

Skribent

Mats Karlsson

12 april 2018 | 21:00

"Det: Kapitel 2" spelas in i juli

Uppföljaren siktar på att skrämma slag på biopubliken den 6 september 2019.
Att förra årets stora skräcksuccé "Det" skulle få en uppföljare var det ingen tvekan om, men frågan har mest varit när den skulle komma. För några månader sedan spikade studion ett premiärdatum och sedan dess har fansen mest väntat på ett inspelningsdatum. Nu meddelar producenten Roy Lee att det blir inspelningsstart i juli.
 
Enligt Lee siktar de på att starta inspelningarna av Stephen Kings andra bok i Toronto, Kanada i juli, det vill säga om tre månader. Han ger även en statusuppdatering med manusarbetet:
 
- Manuset håller på att slutföras och vi letar nu efter rätt inspelningsplats, så allt är klart när vi drar igång sen, säger Lee till IndieWire.
 
Precis som med första filmen "Det" sätter sig Andres Muschietti i registolen. Bill Skarsgård kommer också han att komma tillbaka. Däremot får vi lite äldre medlemmar i The Losers Club, där Jessica Chastain i början av året var i förhandlingar för rollen som Beverly Marsch. Hur resten av rollistan kommer att se ut har ännu inte avslöjats, men lär komma innan inspelningsstarten.
 
"Det:Kapitel 2" får biopremiär 6 september 2019.
| 12 april 2018 21:00 |