Film

Skribent

MovieZine

15 juni 2022 | 14:30

Det här ska nya "Apornas planet" handla om

"The Maze Runner"-regissören Wes Ball fortsätter på "Planet of the Apes"-franchisen med en ny film, som utspelas många år senare.
Vintern 2019/2020 blev det känt att Wes Ball fortsätter på den framgångsrika "Apornas planet"-franchisen. Nya detaljer kring handlingen avslöjar att filmen fortsätter på den senaste trilogin, men många år senare.
 
Regissören bakom "The Maze Runner"-filmerna har tidigare sagt att han växte upp med originalfilmen från 1968 och älskar den senaste trilogin:
 
- Jag skulle bara göra filmen om jag visste att jag kan göra något speciellt, samtidigt som de tidigare filmerna hedras. Vi har något som börjar se ut som ett fantastiskt nytt kapitel.
 
Tidigare har det pratats om en reboot, men nu står det klart att Balls nya "Apornas planet" är kopplad till filmerna från 2011, 2014 och 2017.
 
 

Nya karaktärer slåss om makten på Apornas planet

 
Många generationer efter Caesars bortgång frodas apsamhällen bland resterna av det som en gång var mänsklig civilisation. De enda människorna kvar är inget annat än rudimentära skadedjur, vilda och sällan sedda. Samtidigt går apor in i sin bronsålder, och olika apkulturer börjar växa fram. Medan vissa apsamhällen aldrig ens har hört talas om Caesar, har andra helt förvrängt hans läror för egen vinning.
 
Här möter vi Proximus Caesar, en mäktig apledare, som står inför ett genombrott för sitt blomstrande kungarike - han har upptäckt de sista resterna av mänsklig teknologi men den är förseglad under jorden och han kommer att behöva värva många apor för att gräva ut skatten. Proximus skickar ett team av marodörer, ledda av Sylva, på ett uppdrag för att hitta aporna som behövs för att förverkliga hans drömmar.
 
Noa är en ung apa från den idylliska och fridfulla Örnklanen, som ser på när hans by förstörs och hans folk tas av dessa marodörer. Noa ger sig ut på en resa för att befria sitt folk och slår sig på vägen ihop med en klok orangutang, Raka, och en människa, som kanske inte är den hon verkar. Mae har nämligen sin egen agenda för att stoppa Proximus till varje pris och hjälpa människosläktet att överleva.
 
Wes Ball på inspelningen av "The Maze Runner".
 
Filmen är ännu i ett tidigt stadie och har varken skådespelare klara eller något datum för inspelningsstart. Det kommer antagligen att dröja minst ett par år innan vi får återvända till Apornas planet - stay tuned för mer nyheter kring projektet.
| 15 juni 2022 14:30 |