Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juni 2016 | 12:00

Det här ska ”Bilar 3” handla om

John Lasseter lovar en emotionell historia i Pixars nästa film.
I sommar är allas vår favorit-animatörer Pixar tillbaka med ”Hitta Doris”, uppföljaren till 13 år gamla ”Hitta Nemo”. 

Nästa år väntar ytterligare en uppföljare, då ”Bilar 3” rullar in på biograferna. Bara häromveckan kom de första konceptbilderna med en hint av vad som väntar - ett nytt race där veteranen Blixten McQueen utmanas av moderna rookies.

Pixar-chefen John Lasseter berättar för Entertainment Weekly att filmen också kommer att spela hårt på våra känslosträngar, och fokusera på Blixtens relation till en gammal vän:

- Vi har några fantastiska nya karaktärer, en del fantastisk racing. Det är också en väldigt emotionell historia. Den är lite mer lik första ”Bilar”, med mycket känslor hos Blixten. Det blir verkligen en speciell historia, och känslosam, om hans relation med Doc Hudson och hans minnen av Doc Hudson.

Blixtens mentor Doc Hudson spelades av Paul Newman i ”Bilar” från 2006. Den legendariske skådespelaren som gick bort 2008 kommer troligen att höras i tillbakablickar. 

”Bilar 2” från 2011 designades om till mer av en spionfilm, och blev en av Pixars stora floppar - om än fortfarande väldigt framgångsrik för en animerad film. 

Nästa sommar får vi alltså se om Pixar kommit på rätt bana igen med sina snackande fordon. "Bilar 3" får världspremiär den 16 juni 2017 och kommer till Sverige den 1 september.
| 11 juni 2016 12:00 |