Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2016 | 07:23

Pixar släpper de första konceptbilderna från ”Bilar 3”

Plus: lär känna två nya karaktärer ur filmen.
Nästa sommar är fartdåren Blixten McQueen tillbaka på bio i en ny animerad film från Disney/Pixar. Studion har släppt ett par konceptbilder från filmen, samt info om ett par nya, hjuldrivna karaktärer.

”Bilar 3” utspelar sig i en modern amerikansk racingvärld där allt mer tekniskt avancerade stjärnor går i mål. Den gamle veteranen McQueen blir helt enkelt omkörd.Det är då Cruz Ramirez kommer in. Hon är en ung, spansk racerbil som får träna Blixten till nya framgångar. Regissören Brian Fee säger:

- Cruz Ramirez försöker se om denna gamla hund kan lära sig några nya tricks. Tänk på hur hans karriär skulle se ut i verkliga livet. Han är inte gammal, men han är en av de äldre bilarna på banan där många rookies kommer in. Folk börjar undra och fråga sig när han ska gå i pension.

En av de unga nykomlingarna som utmanar Blixten McQueen är Jackson Storm. Storm vinner en viktig turnering vilket bara får Blixten att lägga i nästa växel: 

- Jackson Storm är en av dessa rookies på scenen. Och McQueen ser att hela hans generation av racingbilar håller på att knuffas ut. Men det är för tidigt för honom att kasta in handduken än, säger Brian McFee till USA Today.Brian Fee har jobbat med animation i snart 20 år. Han har bland annat skapt storyboards till båda de tidigare ”Bilar”-filmerna, samt ”Wall-E” och ”Råttatouille”. ”Bilar 3” blir hans regidebut.

John Lasseter regisserade de första två filmerna. ”Bilar” drog in 461 miljoner dollar världen över. ”Bilar 2” - tyvärr en av Pixars allra sämsta filmer - överträffade det med 559 miljoner dollar i intäkter. Så nog finns det en hungrig publik när ”Bilar 3” rullar ut nästa sommar. 

1 september 2017 är det svenska premiärdatumet.

Läs också: Pixars filmer rankade från sämst till bäst

| 31 maj 2016 07:23 |