RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

22 april 2016 | 12:00

Det här påstås vara handlingen i ”Star Wars: Episod VIII”

Here we go again… Dags för nya vilda rykten. Men för säkerhets skull: känn dig varnad för spoilers!
Fram till premiären av ”Star Wars: The Force Awakens” såg vi många galna rykten och teorier florera på nätet, varav de allra flesta visade sig vara rena fantasier

Och så var det dags igen. Med ”Episod VIII” under inspelning påstår sig någon på Reddit veta handlingen, och hen delar gärna med sig av snaskiga detaljer om Daisy Ridleys och Mark Hamills framtida öden. Det finns all anledning att tvivla på sanningshalten i nedanstående historia. Men vi låter er avgöra om denna ”läcka” kanske är något på spåren?

”Anledningen till att Luke och hans Jedi-riddare besegrades var att Snoke lockade över Kylo och några andra studenter till den mörka sidan och beordrade dem till att mörda alla. Luke och ett fåtal överlevde, det gjorde även en ung Rey som sedan dumpades på planeten Jakku av Luke. Reys mamma dog i attacken.”

Nu blir det hela märkligt, för Rey visar sig vara Lukes… pappa?! Häng med:

”Rey är en reinkarnation av Anakin Skywalker. Luke sökte upp Jeditemplet för att förstå hur processen fungerar. Han fick veta att den utvaldes ande återupplivas av Kraften varje gång universum hamnar i obalans. Det händer då och då, Anakin var inte den första reinkarnationen. Det är varför Kraften är så stark hos Rey.”

Naturligtvis blir Luke kluven till att träna Rey, han vill inte att hon ska byta sida och bli en ny storskurk, mäktigare än Vader och Kylo Ren:

”Han bestämmer sig för att träna henne ändå och överlämnar allt åt Kraften. Han tar beslutet i en scen där han möter Obi-Wans och Yodas spöken (Ewan McGregor och Frank Oz kommer tillbaka).  Rey lär sig hantera ljussvärdet, Kraften, och i en vision talar hon med både Maz Kanata och Hayden Christensen. Den senare berättar för Rey att hon är som han, fast annorlunda.”

Arbetstiteln till filmen sägs vara ”Echoes of the Dark Side”.

Ja, vad ska man säga? För en så detaljerad handling är det lustigt att ingenting nämns om filmseriens andra karaktärer. Finn, Poe Dameron och Kylo Ren står inför egna utmaningar och utvecklingar som man bara har ”glömt” att adressera. Som sagt, ta det hela med en stor nypa salt så länge. 

Men vi ska inte vänta oss att få storyn varken bekräftat eller dementerat av Lucasfilm. Den officiella handlingen håller de som galaxens mest välbevarade hemlighet, säkert ända fram tills ”Episod VIII” får sin biopremiär den 15 december 2017.
| 22 april 2016 12:00 |