Skribent

Carl Adam Anderberg

22 december 2015 | 18:00

De 8 sjukaste "Star Wars: The Force Awakens"-ryktena

Vilka stämde i slutändan? Varning för spoilers!
Ingen film har någonsin (nästan, antar jag...) utsatts för en så grov ryktesspridning innan premiär som "Star Wars: The Force Awakens". En del helt sjuka fan-teorier fick vingar, vilda gissningslekar uppstod, och varenda liten kvadratcentimeter av alla trailers och klipp analyserades in i minsta detalj. 

Men vilka rykten stämde? Och vilka visade sig vara "way out there"? Här nedan är några av de mest populära teorierna samlade, så vi äntligen kan bedöma sanningshalten i dem!

1. Titeln skulle bli "Star Wars: The Ancient Fear"


Sanningshalt: 0%.

Titeln blev ju som bekant "Star Wars: The Force Awakens". "The Ancient Fear" låter dock coolare, och dessutom ryktades det om att...

2. Max von Sydows karaktär skulle vara den stora skurken
Sanningshalt: Okänd

Gamle Max fick som bekant inte vara med så länge i filmen, men ett tag ryktades det om att han skulle spela den nya trilogins stora skurk. Han skulle vara "The Ancient Fear" (från rykte nummer ett). Jag antar att vi ännu inte helt kan avfärda det, men det vore onekligen ordentligt oväntat.

3. Jar Jar Binks skulle vara en mäktig Sith


Sanningshalt: 1%Inte så mycket ett rykte som en helt galen fan-teori, som sa att Jar Jar egentligen legat bakom hela imperiets uppgång genom snillrikt skådespeleri och mästerlig manipulation. Jag rekommenderar dig att läsa igenom teorin, då den onekligen hade gjort "Det mörka hotet" väldigt häftig. Vi har dock inte fått se vår långörade vän än så länge, så vem vet... kanske i "Episod VIII"? Eller har vi kanske redan fått se honom, bara att han växt betänkligt, blivit deformerad, och nu kallar sig Snoke? Yup, we are really reaching here...

4. Öppningsscenen skulle innehålla Lukes avhuggna hand hållandes en ljussabel


Sanningshalt: 0%

Birth Movies Death rapporterade följande:

- Tänk dig den vanliga "Star Wars"-förtexten, och när den slutar panorerar kameran upp mot stjärnorna. Men istället för att ett rymdskepp kommer susande in i bild ser vi... en hand! En avhuggen hand, tumlandes genom rymden. En avhuggen hand som håller i en ljussabel. 

Ryktet om Lukes avhuggna hand visade sig inte stämma, men vad som är intressant är att en hel del annat som finns att läsa i samma text från juli 2014 faktiskt visade sig stämma. Bland annat att filmen som helhet skulle handla om att hitta Luke. Kanske var ovanstående scen något som faktiskt var menat att visas, men som sedan ändrades under vägen?

5. Rey är Hans och Leias dotter
Sanningshalt: 15%

Detta hade inneburit att Kylo Ren och Rey varit syskon, men frågan är i så fall varför Han och Leia inte gett sig till känna för Rey under alla år? Kanske vet de inte själva om att de fått två barn? Nej, troligare är att Rey visar sig vara Lukes dotter.

6. Chewbacca skulle dö


Sanningshalt: 0%

Nej, Chewie lyckades undvika döden. Värre var det dessvärre för Han...

7. Luke är försvunnen på grund av något fruktansvärt han gjort
Sanningshalt: 75%

Det ryktades att Luke gått i exil på grund av ett missöde på Tatooine, och att Luke inte längre kunde kontrollera sig själv. Detta låter misstänkt likt det vi fick berättat för oss i "The Force Awakens" där det avslöjades att Lukes utbildning av nya unga Jedi-riddare gått i stöpet på grund av ett missöde med Kylo Ren, varpå Luke lämnat allt bakom sig och försvunnit. Det sista är inte sagt kring vad som verkligen hände, vilket gör att det här ryktet fortfarande håller. Gjorde Luke något fruktansvärt innan han försvann? Det återstår att se...

8. Vader lever igen! Nästan.


Även om vi nu inte fick se Anakin Skywalker i "The Force Awakens" så ryktades det innan filmen flitigt om att karaktären skulle göra en återkomst i form av en ärrad, brännskadad (får vi ju förmoda) man spelad av Hayden Christensen. I slutet av "Jedins återkomst" fick vi se Vader i spök-form, så varför han nu helt plötsligt skulle vara ärrad, även om han igen skulle vara ett spöke, är lite oklart. Det senaste skvallret säger att Hayden just nu är i full träning inför rollen som Vader i "Episod VIII".

Vilket rykte hade du hoppats skulle bli sanning (men som kanske i slutändan inte blev det) i "The Force Awakens"? Kommentera gärna nedan!
| 22 december 2015 18:00 |