Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 december 2023 | 19:00

Det här kan du vänta dig av ”Terrifier 3” - regissören och stjärnan berättar

Inför del tre i den ökända, blodiga skräckfilmsfranchisen ”Terrifier” berättar regissören Damien Leone vad publiken kan vänta sig.
Den blodiga, våldsamma lågbudgetskräckisen ”Terrifier” blev snabbt en kultfilm och dess ännu brutalare uppföljare, ”Terrifier 2”, tog världen med storm häromåret. Nu filmas snart tredje filmen om den psykotiske seriemördaren Art the Clown och fansens förväntningar är höga.
 
I en intervju med Deadline berättar regissören Damien Leone, som även gjort de tidigare filmerna, att man planerar att börja filma i februari och att skådespelarna hjälpt honom att ändra i manuset men att det nu är färdigt. Han säger också att filmen kan innebära en final för filmserien - men även fortsätta.
 
- Det behöver inte ta slut, och du vet, när vi väl öppnar dörren till det övernaturliga så är allt möjligt i denna franchise. Så jag tror aldrig att man officiellt kan sätta spiken i kistan, men om jag någonsin ville avsluta det har jag nu en tillfredsställande avslutning för mig själv som konstnär, som filmskapare.
 
Bland skådespelarna är huvudrollsinnehavarna Lauren LaVera (hjältinnan från del två), David Howard Thornton (Art), Elliott Fullam (från del två) och Samantha Scaffidi (originalfilmens hjältinna Victoria) tillbaka. Men även fribrottaren Chris Jericho, som hade en cameo i förra filmens slutscen, återvänder.
 
- Den här kommer att fortsätta där del två slutade, på mentalsjukhuset, så du kommer att se vad som händer där, vilken kaos som utspelar sig, för att se hur Art och Victoria hamnade, är så galet, och att se hur de tar sig ur den situationen och vad som händer härnäst kommer att bli riktigt vilt.
 
LaVera ser också fram emot att återvända och har anammat sin nyfunna titel som Final Girl och Scream Queen. Bland hennes egna favoriter inom genren återfinns namn som Anya Taylor-Joy, Florence Pugh, Mia Goth, Sally Field och Angelina Jolie:
 
- Och naturligtvis Neve Campbell som jag precis träffade för första gången. Hon var så härlig och snäll. Jag ser verkligen upp till henne. Jag tycker att Sidney Prescott är en av de bästa final girls i historien. Jag är står nära några av ”Scream”-killarna nu, som Skeet Ulrich och Jamie Kennedy. Jag har verkligen tur. Det har varit ett galet år.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen planeras ha biopremiär 25 oktober nästa år.
 
Ser du fram emot ”Terrifier 3”?
| 13 december 2023 19:00 |