Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 december 2021 | 13:48

Det första "Splinter Cell"-spelet får remake

Sam Fisher återvänder i en modern remake av det klassiska Xbox-spelet från 2002.
Agenten Sam Fisher och "Splinter Cell"-serien av Ubisoft har vilat ända sedan 2013 då "Splinter Cell: Blacklist" släpptes, men nu har de beslutat sig för att återuppliva serien. 
 
Det är Ubisoft Toronto, som ligger bakom just "Splinter Cell: Blacklist" och "Far Cry 6" som gör en remake av det allra första spelet från 2002, som ursprungligen bara släpptes till Xbox. 
 
- En av de saker som ur min synvinkel är riktigt spännande med det här projektet, är att de senaste spelen vi alla har arbetat med har varit riktigt stora världar. Vad jag älskar med en "Splinter Cell"-karta är att varje kvadratmeter är avsiktligt skapad, är en del av ett val, eller erbjuder direkt ett val eller har en direkt förgrening. Den speltätheten är i framkant i "Splinter Cell", och det kommer att bli riktigt, riktigt viktigt för oss, säger producenten Matt West.
 
Studion bygger upp spelet från grunden, har uppdaterat grafik och moderniserad design för att spelet ska passa för dagens spelare. 
 
 
Det dröjer nog några år innan det "Splinter Cell" ser dagens ljus, då Ubisoft beskriver projektet som "tidigt i utvecklingen" samtidigt som de fortfarande letar folk som ska arbeta med spelet. 
 
Vi vet sedan tidigare att Netflix arbetar på en animerad tv-serie baserad på "Splinter Cell", som skrivs av Derek Kolstad (mest känd för "John Wick"). 
 
Spelserien handlar om den föredetta U.S Navy Seal-soldaten Sam Fisher, som blir rekryterad av den mystiska NSA-divisionen Third Echelon för att utföra hemliga uppdrag. Serien inspirerades av "Metal Gear Solid" och huvudpersonen jämförs ofta med just Solid Snake, även om "Splinter Cell" har en något mer verklighetstrogen och mer allvarlig ton. Det första spelet skrevs tillsammans med författaren Tom Clancy. 
 
Spelade du det första "Splinter Cell" när det begav sig? Kommer du spela remaken? 
| 16 december 2021 13:48 |