Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 februari 2016 | 09:00

Hjälp till så att "Wayne’s World 3” blir av! (Eller låt bli, vilket som)

Knäppis eller hängivet fan? En kille har försökt få filmen gjord i 23 år.
Minns ni ”Wayne’s World”? År 1992 kom spinoffen på Saturday Night Live-sketcher om två hårdrocks-wannabes, spelade av Mike Myers och Dana Carvey. Komedin blev så pass populär att tvåan släpptes redan året efter.

En man vid namn Trevor Schindeler måste vara bland de mest hängivna fans där ute, för han har på eget initiativ skrivit ”Wayne’s World 3”. Men det finns en liten hake - ingen i Hollywood orkar läsa obeställda manus. Därför har det samlat damm i 23 år.

- Jag var ung och naivt optimistisk, precis som Wayne och Garth själva. Jag antog att jag kunde få någon från Fortet Hollywood att läsa mitt arbete. Säkerligen letar Hollywood efter bra historier. Jag skrev brev till alla som varit inblandade i filmen, från producenter till skådespelare. Men jag stötte på en vägg. Ingen läste ens min synopsis.

Schindeler hoppas nu komma förbi Hollywood-muren med hjälp av crowdfunding. Han försöker samla ihop pengar till en reklamkampanj och hoppas sprida ordet om sitt manus till rätt folk. Ett manus som enligt författaren själv är ”välskrivet och fantastiskt roligt”. Vad har Hollywood då gått miste om? ”Wayne’s Leisure World” utspelar sig i en galen framtid:

”Året är 2047, Wayne och Garth har slagit sig till ro och njuter av ålderns höst. Not! Framtiden är sällan en lycklig plats. Världen har blivit knäpp. Vegetarianer överallt. Alla lyssnar på valmusik. Ett ondskefullt geni har oss fast i ett snabbmatsgrepp. Och börja inte ens prata om robotar. Kan rock’n’roll rädda dagen?”

I en tid då ”Zoolander”, ”Anchorman” och ”Dum & dummare” har fått uppföljare, med en tredje ”Bill & Ted” påtänkt sen länge, känns det inte helt otänkbart att väcka även Wayne och Garth till liv igen. Vi hoppas för Trevor Schindelers skull att hans manus hittar hem till rätt Hollywood-höjdare, och håller måttet!


Känner ni att världen behöver en ny "Wayne's World"-film? Kommentera nedan.
| 23 februari 2016 09:00 |