Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 januari 2016 | 22:00

Det finns en namninsamling för att låta George Lucas regissera "Star Wars: Episode IX"

Bör Colin Trevorrow vara orolig för sitt jobb?
Nej. Colin Trevorrow behöver nog inte vara så värst orolig. Det rör sig nämligen om en namninsamling med (i skrivande stund) nästan sju tusen underskrifter, där en kampanj drivs för att låta George Lucas ta över tyglarna lagom till den här nya trilogins avslutande del.

Yuri Luiz, brasilianaren bakom initiativet, skriver så här:

- Ta tillbaka George Lucas till "Star Wars"-filmerna. Sätt fadern till serien som regissör för "Episode IX". Vi vill verkligen detta, snälla. Vi har inga problem med Colin Trevorrow, men han är inte rätt man för att regissera "Star Wars: Episode IX". 

Han fortsätter:

- George Lucas som regissör till "Episode IX" skulle vara det perfekta sättet att avsluta den här nya trilogin och samtidigt innebära ett episkt farväl mellan "Star Wars" fader, och galaxen långt, långt borta. Vi skulle vilja se honom involverad i filmerna återigen. Tack så mycket.

Ja, det är väl inte direkt så där förbaskat övertygande argument som lyfts fram, men vi får nog ta i beaktande att Yuri Luiz skrivit ihop sitt förslag med hjälp av Google Translate. Även om förslaget hade kommit med starkare argument för sin sak hade det nog varit närapå omöjligt att få tillbaka Lucas. Han har många gånger sagt att han är helt färdig med "Star Wars", och att han nu vill ägna sig åt mindre, mer personliga filmer.



Personligen hade jag dock tyckt att det hade varit ett spännande experiment att få se en Lucas-film till, fast den här gången en "Star Wars"-film som måste hålla sig inom ramarna för det som J.J. Abrams skapat med "The Force Awakens" i fråga om ton och stil. Men, som sagt, om det händer lovar jag att äta upp min dator. Eller något.

Hade du velat se George som regissör för en "Star Wars"-film igen?
| 8 januari 2016 22:00 |