Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2019 | 20:30

Regissören har redan en galen idé för ”Happy Death Day 3”

Sitt kvar under eftertexterna för en smygtitt på vad nästa film kan erbjuda.
På självaste Alla hjärtans dag har ”Happy Death Day 2U” sin biopremiär - för inget skriker dejtfilm så som en underhållande slasher, eller hur?

Regissören Christopher Landon har tidigare berättat om hur han lånar av ”Tillbaka till framtiden”-filmerna för att utveckla idén från originalfilmen. Då handlade det om Tree, collegetjejen som får uppleva samma dag och bli mördad om och om igen. Filmen gjordes på låg budget och blev en stor succé för Universal, så studion tvekade inte och bad om mer.

I den bioaktuella uppföljare skruvas konceptet åt ytterligare, på oväntade sätt. Exakt hur, det gör du bäst i att uppleva själv på bio. Men det finns redan en idé för en tredje film, något som Landon kallar ”riktigt bonkers”.

- Jag har mer än en idé. Jag har alltid tänkt mig detta som en trilogi, så jag har en tredje film uttänkt, men frågan är om denna går bra. Jag skulle gärna göra en tredje. Det är en riktigt bonkers, kul idé.

Regissören avslöjar tyvärr inte mer än så i intervjun med EW.com, men han tipsar publiken om att hålla ögonen öppna under filmens gång:

- Det finns en stor ledtråd i ”Happy Death Day 2U”. Det finns en scen i eftertexterna, som folk får se om de sitter kvar. Men förutom det kan jag inte säga mer nu.
 
 
Gillade ni den första filmen?
| 12 februari 2019 20:30 |