Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 oktober 2016 | 22:30

Det blir ingen ”Teenage Mutant Ninja Turtles 3”

Förutom, såklart, den obligatoriska rebooten om några år.
Sommarens uppföljare ”Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” åkte ner i kloakerna snabbare än en ninja-sköldpadda slukar en pizza. Jag menar alltså att det blev en flopp av… nja, inte gigantisk proportioner men iallafall en besvikelse för studion. Och därmed ska vi inte hoppas på en del tre. 

Filmens producent Andrew Form säger till Collider att filmserien är död - tills vidare.

- Jag tror inte det blir en ”Turtles 3”, men jag skulle inte utesluta en ny ”Turtles”-film.

Så vad gick snett? Han vet inte riktigt, men har iallafall lärt sig en dyr läxa:

- En sak vi lärde oss är att man kan inte bara lägga till nya karaktärer, och tänka att det kommer kännas nytt. Det är en uppföljare. Man måste verkligen ge publiken något nytt och spännande. Kanske räckte det inte med att ta in fler karaktärer. 

Vi verkar alltså ha en Spider-Man-situation igen där en franchise dödas bara så att man kan starta en ny - eller? Tiden får utvisa vilka planer Paramount har för sina muterade hjältar. Men det krävs nog en del nytänkande för att återfå publikens intresse.

Jonathan Liebesmans ”Teenage Mutant Ninja Turtles” från år 2014 spelade in nästan 500 miljoner dollar världen över. Här i Sverige köpte 108.000 en biobiljett.

Dave Greens ”Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” stannade i skuggan med hälften så mycket, 245 miljoner dollar i intäkter. Bara 28.000 såg den på svenska biografer.

Vad säger ni Turtles-fans, besvikna eller kanske lättade över beskedet?
| 31 oktober 2016 22:30 |