Film

Skribent

MovieZine

7 april 2015 | 22:50

Det blir ingen slutscen efter "Avengers: Age of Ultron"

Shawarma-klippet var en svår akt att följa.
Marvel-fans, nu slipper ni sitta igenom tio minuter av eftertexter. När "Avengers: Age of Ultron" går upp på bio den 22 april saknas den obligatoriska allra sista scenen.

- Vi försöker inte luras. Vi vill att folk ska veta, så de inte sitter där och väntar och sedan bara: "Jäkla fanskap! Jag ska döda dem!", berättar Joss Whedon för EW.com.

Slutscenen har varit närmast ett måste sedan "Iron Man" landade på biodukarna för åtta år sen. Men det verkar som att förra "The Avengers" satte ribban högt. Restaurang-scenen, i vilken superhjälteteamet introducerade den arabiska rätten shawarma för hela världen, var helt enkelt för episk för att kunna matchas i uppföljaren. Filmens regissör Joss Whedon säger att de inte hittade något som föll dem i smaken den här gången:

- Första regeln för en uppföljare är att ta de bästa bitarna och gör något helt annat. Försök inte göra samma trick två gånger men annorlunda, gå en annan väg. 

Men jo, som den oskrivna Marvel-regeln säger kommer det en extra scen. Dock med en liten skillnad, tillägger producenten Kevin Feige:

- Det blir en bonusscen. En kort slags epilog precis i början av eftertexterna. Det är ju tradition. Men ingenting efteråt.

Och än är det ju inte för sent ifall de ändrar sig. Shawarma-scenen filmades till exempel dagen efter (!) världspremiären av "The Avengers" i april 2012. Men ja, vi ska kanske inte hoppas för mycket på det. Sitt och vänta på egen risk.

Svensk biopremiär för Joss Whedons "Avengers: Age of Ultron" blir det den 22 april. 

Teamet samlas på nytt i "Avengers: Infinity War - Part 1" år 2018, med en avslutande (?) del 2019. De regisseras av bröderna Joe och Anthony Russo ("Captain America: The Winter Soldier").
| 7 april 2015 22:50 |