Spel

Skribent

Vanja Tomin

29 januari 2023 | 13:50

Det bli inga fler "Uncharted"-spel från Naughty Dog

Efter succén med "Uncharted 4" känner studion Naughty Dog att det är dags att gå vidare.
I en intervju med Buzzfeed berättar Neil Druckmann att studion går vidare från "Uncharted"-serien.
 
- "Uncharted var vansinnigt framgångsrikt, "Uncharted 4" var ett av våra mest sålda spel, och vi kan sätta vår sista penselstrykning på den historien och säga att vi är färdiga, säger Neil Druckmann. 
 
Spelstudion Naughty Dog är kända för sina välgjorda spel med starkt narrativ, särskilt med tanke på det mörkare "Last of Us" och karaktärsfokuserade "Uncharted 4". Naughty Dog var som känt väldigt involverade i skapande av tv-serien "Last of Us" som nyligen hade premiär på HBO, och redan nu kallas serien en av den mest framgångsrika speladaption genom tiderna.
 
Efter att studion blivit mer inriktade på narrativ och karaktärsutveckling så lades mer fokus på Nathan Drake i "Uncharted"-spelen. Nathan Drake har i sin tur blivit en symbol för nutidens "Indiana Jones"med dedikerade spelare över hela världen. 
 
 
Large 7581228e6e2f1add9f7d492b1b5655d7 uncharted 4 drake close up 1421239570
 
Nu verkar historien och spelen kring Nathan Drake vara avslutade från Naughty Dogs håll, men det betyder inte att det inte kan utvecklas fler spel med "Uncharted"-tema.
 
Dock har Naughty Dog sagt tydligt att det inte finns några planer på att göra ett nytt "Uncharted"-spel, men studion har ändå möjlighet att lämna över spelets fortsatta utveckling hos en extern utvecklare. När det gäller "Uncharted" har Naughty Dog sagt att de är öppna för tanken på att en extern studio ska göra ett eventuellt "Uncharted 5".
 
Även om Naughty Dog avslutat kapitlet "Uncharted" för att det inte finns några fler Nathan Drake-historier att berätta, finns det säkert fortfarande många "Uncharted"-historier som kan utvecklas. 
 
Hoppas du på fler spel som liknar "Uncharted"?
| 29 januari 2023 13:50 |