Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 januari 2021 | 18:32

"Destruction AllStars" och "Control" bland månadens spel på PS Plus

Galna bilkrockar, mystiskt äventyr på andra sidan och "Twin Peaks"-doftande action ingår i tjänsten Playstation Plus i februari.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med ofta en ganska blandad kvalité på titlarna.
 
Under februari bjuds vi på spelen "Destruction AllStars", "Concrete Genie" och "Control: Ultimate Edition".
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
"Destruction AllStars" är ett multiplayerspel där 16 olika spelbara karaktärer strider med något så udda som fordon, där det gäller att använda rätt tekniker för att åsamka förödande skada på sina motståndare. 
 
Det unika är att karaktärerna karaktärerna kan hoppa ut från sina fordon och undvika attacker med parkour, för att sedan ta över andras fordon. Varje karaktär och fordon har dessutom unika personligheter och egenskaper, som gör att det påminner om ett "Overwatch" på hjul. 
 
Spelet släpps i samband med PS Plus-månaden och är enbart tillgängligt på Playstation 5. 
 
 
Spelet "Concrete Genie" är ett mörkt men färgglatt äventyr där du ska försöka återställa den förorenade staden Denska (låter lite som danska?) till sitt forna ljusa jag med hjälp av en magisk pensel. 
 
Till din hjälp har du "levande färg" som kan skapa olika typer av andar med magiska krafter, för att lösa pussel och besegra fiender. Spelet går även att spela med din Playstation VR-hjälm. 
 
Det prisbelönta actionäventyret släpptes 2019 och har ett samlat betyg på 75 av 100 på sajten Metacritic, vilket inte låter helt dumt. 
 
 
"Control" är enligt mig det bästa spelet som släpptes under 2019, så det är ett hett tips. Spelet handlar om Jesse Faden, som letar efter sin bror i företaget FBC:s (Federal Bureau of Control) högkvarter, vars uppdrag är att studera övernaturliga fenomen som bryter mot verklighetens lagar. 
 
Det som följer är ett actionpackat och rysligt visuellt spektakel, då byggnaden hela tiden förändras och du kan använda dig av övernaturliga krafter som att sväva och kasta bråte omkring dig. Stämningen påminner en hel del om tv-serien "Twin Peaks", med sina märkliga scener. 
 
"Ultimate Edition" är en snyggare version av spelet som även innehåller DLC-paketen "The Foundation" och "AWE". 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner gratis från den 2 februari till den 1 mars (förutom "Destruction AllStars" som är tillgängligt fram till den 5 april). 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Shadow of the Tomb Raider", "Greedfall" och "Maneater"
| 27 januari 2021 18:32 |