Film

Skribent

Oskar Möller

8 juli 2023 | 10:00

Depp öppnar upp för att återvända till"Pirates of the Caribbean"

Kommer vi återse Depp i rollen som Jack Sparrow? Det är långtifrån säkert men kan hända framöver. Depp själv verkar öppen för idén enligt en källa nära skådespelaren.
Johnny Depp må känna sig sviken av Disney men skådespelaren rynkar inte på näsan till ett framtida samarbete enligt en nära källa. "Allt är möjligt" sade källan enligt People. "Om det är rätt projekt gör han det". En anonym källa med vaga uttalanden är långtifrån ett löfte - men det verkar ändå som att tongångerna mellan partnerna mjuknar med tiden efter några hårda år för skådespelaren.
 
Det är knappast en hemlighet att det varit motigt för Johnny Depp sedan misshandelanklagelserna och den omskrivna rättegången mot ex-hustrun Amber Heard. Även de som bodde under en sten och aldrig kollar på film hörde namnen på de två Hollywoodstjärnorna. Det var en ful affär alltigenom och till synes alla hade en åsikt. Med dagens medieklimat dröjde det inte länge förrän en dokumentär om det hela var uppe på streamingtjänsterna (hej "Johnny vs Amber" på HBO Max!).
 
Efter det publika debaclet med alla pinsamma detaljer droppade Disney föga förvånande Johnny Depp från framtida "Pirates of the Caribbean"-projekt - något bolaget var långtifrån ensamt om, Bilden som målades upp handlade inte enbart om kvinnomisshandel - det var en missbrukande, påverkad och okontrollerad stjärna som trädde fram - en person som var rena rama PR-katastrofen för varje filmstudio på den här sidan 2000-talet.
 
Depp sparkades allså fortare än kvickt och alla planer på en sjätte Pirates-film lades på is. Skådespelaren gick så långt att han yppade under ed att han skulle inte återvända till filmserien om Disney så "betalade mig 300 miljoner dollar och en miljon alpackor"
 
Men tiderna ändras. Trots allt har vi sett stora namn som Mel Gibson och Winona Ryder som gjort comeback på senare år och dessförinnan visade Robert Downey Jr. att allt är möjligt. Johnny Depps karriär är inte exakt död då han är aktuell som den franske kungen Louis XV i "Jeanne du Barry" men den har sett bättre dagar (och löner)
 
Rykten har gjort gällande att Disney har erbjudit skådespelaren över 300 miljoner dollar för att åter trä på pirathatten. Oavsett summans legitimitet lär lönen Depp har erbjudits vida överstiga det han tjänar nu.
 
"Pirates"-producenten Jerry Bruckheimer fick nyligen frågan i The Times om Johnny Depp har en roll i en sjätte del i serien. Hans svarade att man jobbar på två manus av serien, varav ett med Margo Robbie. På en direkt fråga om Depp är aktuell för någon av filmerna svarade han att det inte är aktuellt i dagsläget men att "framtiden är ännu inte bestämd".
 
Dörrarna verkar
| 8 juli 2023 10:00 |