Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2023 | 09:00

Denzel Washington gör en av huvudrollerna i ”Gladiator 2”

Rollistan i Ridley Scotts uppföljare växer för varje dag. Paul Mescal och Barry Keoghan får nu sällskap i gladiatorarenan.
Ensemblen i Ridley Scotts ”Gladiator”-uppföljare utökas nu varje dag med nya namn. Igår stod det klart att Barry Keoghan har fått en roll, idag är det Denzel Washington som kliver ombord.
 
Skådisveteranen som vi kunnat se i allt från ”Malcolm X” och Scotts "American Gangster" till ”The Equalizer” förhandlar om filmens andra stora huvudroll, skriver Deadline.
 
”Gladiator 2” är fortsättningen på den storslagna och brutala berättelsen som utspelade sig år 180 i antikens Rom. Russell Crowes karaktär Maximus är död, nu ska vi få följa pojken Lucius som blivit vuxen. Han spelas av Oscarsnominerade stjärnskottet Paul Mescal (”Aftersun”). Originalfilmen nominerades till 12 Oscars och vann 5, inklusive Bästa film.
 
 
Regissören Ridley Scott har utvecklat ”Gladiator 2” de senaste fyra åren. Inom kort börjar äntligen inspelningen, och premiären är satt till 22 november 2024. Vågar vi hoppas på ännu ett mästerverk signerat Scott? Eller blir det pannkaka, som när han fick för sig att göra flera "Alien"-uppföljare?
| 18 mars 2023 09:00 |