Film

Skribent

Viktor Jerner

9 augusti 2016 | 19:00

En magisk första teaser från Villeneuves "Arrival" landar

Amy Adams och Jeremy Renner får tampas med mystiska rymdfarkoster som landar på jorden.
Med intelligenta fullträffar som "Prisoners", "Enemy" och "Sicario" i bagaget är det inte särskilt svårt att förstå varför kanadensiska Denis Villeneuve har blivit en av mina absoluta favoritregissörer. Hans enorma visuella talang kan jämföras med David Finchers, men samtidigt är han mer utmanande i sitt filmskapande.

I år har han science fiction-filmen "Arrival" på gång, med Amy Adams och Jeremy Renner i huvudrollerna. Filmen handlar om en språkvetare (Adams) vars liv tar en oväntad vändning när hon får i uppdrag att kommunicera med utomjordingar som just anlänt till jorden i sfäriska skepp. I väntan på den första fullständiga trailern som kommer om drygt en vecka har en kortare teaser släppts:  


Precis som alltid när det gäller Villeneuve ser det här hyperintressant ut på alla sätt. Premissen känns som något vi har sett tidigare, fast nu från ett helt nytt och grymt spännande perspektiv. Tack vare fotografen Bradford Young - Roger Deakins var upptagen med Coen-bröderna den här gången -  tycks den vara oändligt snyggt också. Addera sedan Adams, Renner, Forest Whitaker och Michael Stuhlbarg. Glödhett!

Filmen landar på bio den 11:e november, är ni peppade? 
| 9 augusti 2016 19:00 |