Film

Skribent

Mats Karlsson

16 november 2017 | 20:00

Denis Villeneuve försöker smälta "Blade Runner 2049"-förlusten

Trots kritikerhyllningar och gott mottagande från biopubliken har det gått trögt på biograferna för "Blade Runner 2049".
Det var många som blev överraskade när den relativt höga produktionsbudgeten för Denis Villeneuves "Blade Runner 2049" avslöjades, 155 miljoner dollar. Man räknar med att förlusten kan uppnå 80 miljoner dollar och det blev inte lätt för regissören Denis Villeneuve att ta in.
 
- Jag försöker fortfarande smälta det. Vi hade de bästa recensionerna. Jag har aldrig haft ett sådant fint välkomnande för någon av mina filmer. Men det är sant att box office-resultaten i USA har varit en besvikelse, eftersom sådana här filmer är dyra. Den kommer att dra in mycket pengar, men inte tillräckligt, berättar Villeneuve i Yahoos Facebook Live-intervju.
 
- Jag tror det beror på att folk är inte bekanta med det här världen och sedan är filmen lång (2 timmar och 45 minuter). Men jag vet inte, det är ett mysterium för mig. Jag gör filmer, jag säljer dem inte.
 
Till dags dato har "Bland Runner 2049" dragit in 248 miljoner dollar. Enligt box office-analytikerna behöver filmen dra in minst 400 miljoner dollar, för att undvika röda siffror i den ekonomiska rapporten.
 
Vad tyckte du om "Blade Runner 2049"?
| 16 november 2017 20:00 |