Film

Skribent

Mats Karlsson

8 mars 2013 | 20:01

Dencik blir Marcimains gentleman

Spelar huvudrollen i "Call Girl"-regissörens kommande drama.

David Dencik varvar Hollywoodroller med svenska roller. Vi har sett honom i Tomas Alfredsons "Tinker Tailor Soldier Spy", David Finchers "The Girl with the Dragon Tattoo" och i svenska filmer som "Hamilton: I nationens intresse" och "Call Girl". Nu har han fått rollen i Michael Marcimains nästkommande film "Gentlemen", skriver DN.

"Gentlemen" är en filmatisering av Klas Östergrens 80-talsroman och beskrivs som en del kärlekshistoria och en del internationell thriller om ett samhälle i förändring med jazz, poesi, kärlek och spionage i efterkrigstidens Europa. Dencik kommer att spela den mystiske dandyn Henry Morgan, brodern Leo spelas av Sverrir Gudnason och Ruth Vega Fernandez som Maud.

- Henry Morgan är en världsunik figur. Han tilltalar hela min trosbekännelse som skådespelare. Jag älskar den här typen av excentriska underhållare. Det finns något av både Karlsson på taket och Sven Dufva över Henry. Jag delar hans livsfilosofi om att man själv måste "spela med" i livet för att det inte ska bli meningslöst, säger Dencik till DN.

Inspelningen har redan tjuvstartat i Stockholm, men tar nu en paus fram till augusti, då man spelar in i Litauen under 10 veckor. Filmen får premiär 28 september 2014.

| 8 mars 2013 20:01 |